Surpriză uriaşă în Italia! O bătrână de 91 de ani din Genova, care a lucrat ca medic stomatolog şi a încetat din viaţă la jumătatea lunii martie, a lăsat în urma sa o moştenire uriaşă, însă banii nu au ajuns la rudele femeii.

Angela Torelli a decis, prin testament, să lase aproape 5 milioane de euro genovezilor nevoiaşi şi organizaţiilor caritabile. Din nefericire pentru ele, rudele bătrânei nu au primit niciun ban, scriu jurnaliştii italieni ai La Stampa.

“Mărturisesc că nu pot ierta hărțuirea suferită”

Fostul medic stomatolog a donat, prin testament, 2,5 milioane de euro către Lega del Filo d’Oro, iar 1,5 milioane de euro vor merge către genovezii nevoiaşi, prin intermediul Surorilor Congregaţiei “Surorile Săracilor”. În plus, Angela Torelli a donat şi o casă pentru Asociaţia Italiană de Cercetare a Cancerului.

“Mărturisesc că nu pot ierta hărțuirea suferită de mine și de soțul meu din partea rudelor cumnatului meu. Sper că Bunul Dumnezeu nu va voi să mă pedepsească pentru asta”, s-a justificat Angela Torelli în testamentul său pentru alegerea făcută.

Fosta asistentă a medicului stomatolog a fost şi ea inclusă în testament, aceasta primind o casă. Cum, din păcate, a murit şi ea între timp, soţul acesteia va primi acum casa respectivă.

Femeia de serviciu, dar şi administratorul care se ocupa de gestionarea proprietăţilor familiei vor primi şi ei câte 20.000 de euro drept moştenire.

Un caz similar a avut loc tot în Genova, în februarie

O poveste similară a mai avut loc recent în Italia. În luna februarie a acestui an, tot la Genova, o profesoară ieşită la pensie, pe numele ei Edmonda Marisa Cavanna, a lăsat moştenire 25 de milioane de euro pentru 16 instituţii, pe listă fiind spitale sau organizaţii caritabile, dar şi persoane fizice.

Fosta profesoară a inclus-o în testament, înainte să moară, şi pe femeia care a ajutat-o în ultimele ei luni de viaţă. Aceasta a primit apoi 3,7 milioane de euro.

Sursa foto: Dreamstime