Populația comunitară a crescut cu 1,4 milioane de cetățeni față de anul trecut, pe de o parte datorită creșterii naturale de 0,5 milioane de persoane, iar pe de altă parte a migrației nete de 0,9 milioane de persoane.
Anul trecut, în UE s-au născut 5,4 milioane de copii. Cea mai mare rată a sporului natural s-a înregistrat în Irlanda, Cipru, Franța, Luxemburg și Marea Britanie.
Pe de altă, au fost înregistrate 4,8 milioane de decese. Cel mai mare număr de persoane decedate a fost semnalat în Bulgaria, Letonia, Ungaria, Lituania și România, iar cele mai puține decese au fost înregistrate în Irlanda, Cipru, Malta și Luxemburg.
Cele mai mari valori ale sporului natural al populației (diferența dintre numărul nașterilor și cel al deceselor la 1.000 de locuitori) s-au semnalat în Irlanda, Cipru și Franța. Opt state, printre care și România (-2.2‰), au avut un spor negativ. Țara noastră a pierdut circa 50.000 de locuitori față de anul trecut. Cel mai mare declin l-a avut Letonia cu -4.8‰ .
Anul trecut peste 60% din creșterea populației la nivelul UE s-a făcut pe baza migrației. Statele membre care au primit cel mai mare număr de emigranți sunt Luxemburg, Malta, Suedia, Italia și Belgia. România a fost ocolită de emigranți, înregistrând chiar un flux negativ.