"Astăzi închidem şi discuţia cu ANAF, cu centrele regionale. Am văzut multe emoţii. Aş vrea să-i văd pe funcţionarii de la administraţie la fel de activi şi când se pune problema de încasat veniturile statului, când e vorba de scaunele lor, văd că sunt foarte activi şi ţin foarte mult. Eu vreau să-i văd când încasează taxele şi impozitele, că au stat prost în prima jumătate a anului cu munca. Au stat bine cu împărţitul scaunelor şi al posturilor", a spus Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

El i-a cerut vicepremierului Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor, să facă până la sfârşitul verii toate schimbările necesare în cadrul ANAF.

"Chiar dacă e vară, acum în vară să se facă toate schimbările şi de la 1 septembrie, vreau să nu mai fie nicio discuţie apropo de administraţie financiară iar Direcţia Antifraudă să devină efectivă", a afirmat Ponta.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) se reorganizează ca urmare a fuziunii prin absorbţie şi preluarea activităţii Autorităţii Naţionale a Vămilor şi a Gărzii Financiare.

În cadrul ANAF se înfiinţează Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, structură fără personalitate juridică, cu atribuţii de combatere a actelor şi faptelor de fraudă şi evaziune fiscală.
Sursa: Agerpres