"Şefului ANAF, domnul Pop, pe care ştiţi că nu l-am schimbat din funcţie, adică l-am lăsat din vechea guvernare după ce a căzut de la putere faimosul Blejnar – aşa mi se părea normal, să nu politizăm ANAF-ul -, i-am dat acest termen de graţie pentru a vedea în două, trei luni cum stă activitatea ANAF, nu doar din punctul de vedere al încasărilor, că asta îi ceruse şi domnul Ungureanu, dar mai ales din punctul de vedere al reducerii corupţiei instituţionalizate pe care Blejnar o condusese, o corupţie şi un mod de colectare de taxe pentru partid", a afirmat Ponta.

Şeful Executivului a precizat că nu i-a impus o ţintă şefului ANAF, ci i-a spus să combată toate reţelele partinice de colectare a banului public.

"Să ştiţi că eu sunt o persoană mult mai realistă decât alţii. Când vorbeşti de 1,5% din PIB în două luni, înseamnă că nu ştii cât e PIB-ul, nici cât se poate colecta. Eu i-am impus în mod sigur să combată toate reţelele partinice de colectare a banului public prin ANAF, să combată corupţia, să combată evaziunea fiscală şi, pe cale de consecinţă, dacă face lucrul acesta, avem încasări mult mai mari la buget", a completat Ponta.

Potrivit premierului, ANAF trebuie să fie o instituţie depolitizată, care să combată evaziunea fiscală şi să aducă bani la buget.