Trupa de hip-hop Paraziții a intrat în vizorul Poliției. Mai exact, al sindicaliștilor din poliție, care vor să le ceară daune morale pentru versurile din piesa ”Antimiliție”, considerate de angajații Ministerului de Interne extrem de ofensatoare.

“O mizerie mai mare nu se poate. Și noi considerăm că este o bătaie de joc la adresa tuturor poliţiştilor. E adevărat că avem şi noi poliţiştii noştri, cu ghilimelele de rigoare, noi am zis de atâtea ori că avem poliţişti corupţi, poliţişti care nu ştiu să vorbească, să pună problema, dar asta nu înseamnă că îţi poți permite să jigneşti 60.000 de oameni şi familiile lor”, a declarat Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție, citat de Pro Tv.

“Dacă n-ai imaginaţie, fă-te poliţist

N-ai făcut nimic în viaţă, fă-te poliţist

Băi lingău convins, dacă n-ai nici un vis, fă-te poliţist

Fă-te poliţist! Hai fă-te poliţist!”

Din cele două strofe şi refrenul, aceste patru versuri sunt singurele care pot fi difuzate. Chiar şi acestea sunt suficiente pentru a atrage furia poliţiştilor, spun unii sindicalişti.

În consecință, reprezentanţii poliţiştilor au decis să-i de în judecată pe cei de la Paraziţii. Avocaţii lucrează la cererea de chemare în judecată pentru calomnie, defăimare şi jigniri, care ar trebui să fie gata până la sfârşitul săptămânii. Vor să primească scuze public, dar şi 100 de mii de euro, daune morale.

Cei din trupa de hip-hop au transmis, prin intermediul impresarului lor, că nu vor să comenteze situația.