Trebuie menționat că vânzarea şi consumul de alcool în locuri publice vor fi interzise în timpul nopţii în Paris începând cu data de 6 noiembrie, conform agerpres.ro

Emmanuel Macron un nou lockdown

Preşedintele Emmanuel Macron a impus luna trecută un nou lockdown, magazinele neesenţiale – precum cele care nu vând alimente de bază şi medicamente – fiind nevoite să-şi închidă activitatea. De asemenea, oamenii trebuie să prezinte o declaraţie pe proprie răspundere atunci când ies pe stradă. Însă după o săptămână de la introducerea acestor restricţii, Franţa înregistrează zilnic peste 40.000 de noi cazuri de COVID-19, iar peste 4.000 de pacienţi sunt internaţi la terapie intensivă.

Restaurantele, închise în virtutea lockdownului, au putut vinde produse la pachet şi au făcut livrări, dar prefectura poliţiei din Paris a explicat că în cursul nopţii se adună numeroşi clienţi şi curieri, în pofida recomandării de respectare a distanţării fizice.

„Atunci când există oameni care nu respectă regulile jocului, expunând riscului sănătatea unui număr mare de persoane, trebuie să pui în practică noi restricţii”, a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo, pentru BFM TV.

O sursă din guvernul francez a menţionat că în Paris au fost semnalate ”petreceri clandestine, cine private” şi că este nevoie de măsuri mai stricte.

Franţa a raportat miercuri 40.558 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore şi 385 de decese în acelaşi interval. În această ţară, numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 1,5 milioane, iar cel al deceselor cauzate de COVID-19 la 38.674.

Bilanț negru în Franța

Franța a înregistrat un bilanț negru în data de 3 noiembrie. Conform cifrelor transmise de către autoritățile franceze din domeniul sănătății, acesta a fost cel mai mare număr începând din 15 aprilie și până în acest moment. Numărul deceselor a fost dublu față de cifra înregistrată în data de 2 noiembrie, când 416 bolnavi au murit.