"Propunem tuturor partidelor parlamentare care sunt interesate de acest dialog o dată și o echipă care din partea PNL va demară aceste negocieri. Echipa din partea PNL este compusă din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolaescu și Marian Petrache, aceasta are mandat să angajeze discuții și să expună principii și direcții de acțiune susținute de PNL pe tema macrostabilităţii economice a României. Bineînțeles că se va discuta Codul fiscal și sustenabilitatea acestuia, legea salarizării în sectorul de stat și adăugăm o temă acordul cu FMI, CE, BM", a declarat Alina Gorhgiu, după Biroul Politic Național al PNL.  Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a spus că PNL va propune o scădere etapizată a TVA.

 "Pentru ce trimitem echipă de negociere? Ca să discutăm sustenabilitatea. Nu am spus niciodată că nu îl votăm. Să discutăm clar dacă se susține, să vedem ce cheltuieli suplimentare intenționează guvernul. Și dl Dragnea este îngrijorat și i-a cerut domnului ministru al Finanțelor să vina cu o analiză.  Noi am spus foarte clar: dacă vine cu calcule clare și precise prin care să demonstreze sustenabilitatea codului fiscal, faptul că nu se pune în pericol macrostabilitatea României, faptul că măsurile suplimentare cu care vine – legea salarizării și altele, un vor pune în pericol această macrostabilitate, îl vom vota. Când am votat codul fiscal v-am spus și care este pachetul de masurile de completare. Am citit că își va mari cadrul de colectare la 38% și de ce să nu îl crezi pe prim ministru, că va reduce evaziunea fiscală cu 14 puncte procentuale și nu va fi nicio problemă" a declarat Vasile Blaga.

Proiectul de lege a Codului fiscal a fost retrimis parlamentului de preşedintele Klaus Iohannis. Proiectul a fost votat de 85 din cei 86 de deputaţi PNL. Premierul Ponta a anunţat că Parlamentul îl va rediscuta şi îl va vota pe 24-25 august. Dacă Parlamentul îl va vota, preşedintele va fi obligat, conform Constituţiei, să îl promulge.