Raed Arafat a anunțat, în urmă cu puțin timp, că domnul colonel Popa Daniel Gheorghe, inspectorul șef al ISU Constanța, internat la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” a pierdut lupta cu coronavirusul.

”Azi noapte, l-am pierdut, la spitalul Matei Bals, pe domnul col. Popa Daniel Gheorghe, inspectorul sef al ISU Constanta.
Un om dedicat meseriei si misiunii de salvare si care a servit arma pompierilor zeci de ani.

L-am cunoscut personal de ani de zile, am discutat cu dansul de nenumarate ori si pot afirma ca este o mare pierdere pentru noi toti.

Condoleantele mele familiei si colegilor din Constanta si din intreaga tara!
Odihneasca-se in pace!”, a scris pe pagina sa de Facebook secretarul de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Acesta a fost internat duminică

Duminică, 1 noiembrie, ISU Dobrogea comunica faptul că „domnul inspector şef este internat într-un spital din Bucureşti, starea dumnealui fiind una stabilă şi atent monitorizată de cadrele medicale. Suntem alături de dumnealui, cât şi de toţi ceilalţi afectaţi de acest virus şi le dorim multă sănătate.

În prezent, comanda inspectoratului este asigurată de dl. colonel Ionel Roşca, iar capacitatea operativă a instituţiei nu este afectată”, a subliniat ISU Dobrogea.

Daniel Gheorghe Popa s-a născut la 26 iunie 1963 în Călăraşi. Din 2016 este şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa. Anterior acestei funcţii, a fost Inspector şef II la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi. Colonelul Popa avea o diplomă de master în specializarea „Drept internaţionalşi comunitar”, obţinută la Universitatea „Nicolae Titulescu” Bucureşti – Facultatea de Drept. Între anii 1993-1998 a studiat dreptul la Universitatea Bucureşti.

A absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi ai Ministerului de Interne, Arma Pompieri în anul 1985. În cadrul ISU Dobrogea sunt mai multe cazuri de militari infectaţi cu SARSCoV-2. „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa este una dintre instituţiile care pe plan local asigură linia întâi în lupta cu virusul Covid-19.

În acest context, 10 cadre ale inspectoratului, printre care si domnul inspector şef, au venit în contact cu acest virus şi s-au dispus măsuri medicale pentru fiecare în parte. Capacitatea operaţională nu a fost afectată de cazurile confirmate, activitatea inspectoratului se desfăşoară în continuare în parametrii optimi de răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, a arătat ISU Dobrogea.