„Dacă vorbim de 2017, care ar fi aşteptările din punct de vedere al industriei de leasing, eu aş spune că vom atinge potenţialul de creştere. În ultimii ani am vorbit că undeva la 15% considerăm că este o creştere sustenabilă pentru piaţa de leasing. În contextul şi ţinând cont de previziunile macroeconomice pentru anul viitor, apropo de creşterea economică a României, care sperăm că va continua să fie în top, apropo de evoluţiile economice din Uniunea Europeană, deci pe acest fond considerăm că o creştere de 15% este realistă. Anul viitor, sperăm să ne ducem spre 2,3 miliarde de euro ca piaţă, apropo de leasingul financiar”, a spus Bogdan Speteanu.

În ceea ce priveşte structura, acesta susţine că nu se aşteaptă la schimbări majore în 2017, ci la un posibil avans al finanţărilor de echipamente în cazul în care va exista un apetit pentru investiţii.

Pentru acest an, Speteanu vede un avans al industriei de 20%, iar valoarea bunurilor finanţate la aproape 2 miliarde de euro. Autovehiculele deţin peste trei sferturi din piaţă. Speteanu a precizat că aici există o modificare faţă de anul anterior în sensul că, dacă în trecut finanţarea era axată pe vehicule comerciale grele care au dus la creşterea pieţei, anul acesta accentul a fost pus pe autovehicule şi vehicule comerciale uşoare. Ponderea echipamentelor a rămas constantă la 20%. Agerpres