Producatorul auto francez PSA Peugeot Citroen a anuntat concedierea CEO-ului Christian Streiff  (foto) si inlocuirea acestuia cu un veterean al industriei siderurgice.

Al doilea mare constructor auto din Europa, dupa Volkswagen, a decis astfel schimbarea lui  Streiff din pozitia de director executiv si inlocuirea lui cu Philippe Varin, director al companiei Corus.

„Tinand cont de dificultatile de pe piata auto din intreaga lume, boardul director al companiei a decis in mod unanim ca este necesara o schimbare in top management”, a declarat Thierry Peugeot, presedintele consiliului PSA.

„Sper ca, sub conducerea lui Varin, grupul sa depaseasca cu bine aceasta perioada”, a mai adaugat Thierry Peugeot. Philippe Varin isi va prelua functia pe 1 iunie.

Ca si alti producatori auto, Peugeot se lupta pentru a ramane pe linia de plutire in conditiile actualei recesiuni care a taiat din vanzari si a redus puterea de cumparare a clientilor. Actiunile companiei au inregistrat o scadere cu 70% a valorii in ultimele 12 luni, iar fornizaorii se afla in mare dificultate.

Luna trecuta, PSA a raportat o pierdere de 343 milioane de euro pentru anul 2008. De asemenea, compania se asteapta la o situatie similara si in 2009.

Sursa: NYT