Petrom a lansat o noua gama de carburanti cu continut scazut de sulf, care corespund normelor Euro 4 si inlocuiesc gama existenta pana de curand in benzinarii.

„Noii carburanti sunt rezultatul retehnologizarilor si modernizarilor din Petrobrazi si Arpechim, pentru care, pana in 2010 se vor investi circa un miliard de euro”, a declarat Jeffrey Rinker, membru al comitetului executiv, responsabil pentru Rafinare si Produse petrochimice.

Carburantii disponibili in reteaua Petrom sunt obtinuti in rafinariile proprii. In prezent, ambele rafinarii produc carburanti in conformitate cu normele europene de mediu si calitate.

Rata de utilizare a rafinariilor, care in prezent este de circa 80%, va creste pana in 2010, la 95%, datorita utilizarii optime a instalatiilor.

Noua gama de combustibili include benzine fara plumb cu cifra octanica 99 si 95, care se incadreaza in standardul Euro 4, precum si benzina Eco Premium 95, pentru masinile mai vechi, fara catalizator, care contine un aditiv inlocuitor al plumbului. In cazul motorinei, au fost lansate doua noi sortimente care respecta standardul Euro 4. Primii carburanti cu un continut redus de sulf, Top Premium 99+ si Top Nordic Diesel, au fost lansati in mai 2005, respectiv ianuarie 2006.

Petrom detine 550 statii de distributie carburanti in Romania si o retea internationala de 82 de benzinarii, localizate in Moldova si Ungaria. Aceasta retea va fi extinsa cu 178 de statii suplimentare in Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru. In anul 2005 cifra de afaceri a Petrom a fost de 2,970 miliarde euro.

Sursa: Capital, 10 aprilie 2006