Hotelierii se așteaptă ca din ce în ce mai mulți turiști, inclusiv o parte dintre cei cu vouchere de vacanță, care n-au mai găsit loc la mare în vară, să aleagă Delta pentru Crăciun și Revelion, o destinație mai ieftină, mai caldă și mai puțin aglomerată decât stațiunile montane în perioada sărbătorilor de iarnă.

Câteva hoteluri importante și mai multe pensiuni din Deltă rămân deschise în acest an pentru sărbătorile de iarnă, în timp ce o parte dintre structurile de cazare din această destinație și-au închis deja porțile, iar cealaltă parte își va închide porțile la jumătatea lunii octombrie. Cu toate acestea, structurile de cazare care rămân deschise până pe 3 ianuarie, pentru a putea organiza și Crăciunul, și Revelionul, cumulează peste 500 de camere, respectiv mai mult de 1.000 de locuri. Prin comparație, anul trecut, de Crăciun și Revelion au fost disponibile în Delta Dunării doar circa 500 de locuri de cazare. 

"Deja, din această toamnă se constată o creștere cu 25% a cererii pentru Delta Dunării. Acum, la jumătatea lunii septembrie, avem un grad de ocupare de 75% față de peste 65% anul trecut, iar pentru luna octombrie estimăm că resortul va fi ocupat în proporție de 45%, comparativ cu 22% în octombrie 2017", a declarat Laurențiu Butuc, Directorul General al Green Village Resort.

Numărul turiștilor care vin în Deltă în perioada de iarnă crește puternic din mai multe motive: vin din ce în ce mai mulți turiști străini, companiile românești organizează diverse evenimente în această perioadă, iar numărul celor care aleg Delta pentru Crăciun și Revelion în detrimentul stațiunilor montane, crește puternic, pentru că un sejur în Deltă este mai ieftin de Revelion decât în miezul verii, în timp ce sărbătorile de iarnă în stațiunile de la munte sunt cele mai scumpe din an. La Green Village, de exemplu, un pachet de trei nopți de cazare de Crăciun, cu pensiune completă, cu mese tradiționale şi program de entertainment, costă 230 de euro de persoană, iar un pachet similar de Revelion are prețul de 335 de euro de persoană.

"În Deltă nu este atât de frig iarna sau, oricum, nu atât de frig ca la munte. Oamenii vin aici pentru sărbătorile de iarnă ca o alternativă la aglomerația, agitația și prețurile mari de pe Valea Prahovei. Vin pentru experiență, pentru un altfel de Crăciun sau Revelion. Vremea este mai blândă, iarna este ca o toamnă întârziată, Dunărea nu îngheață până la jumătatea lunii ianuarie, iar turiştii se pot plimba cu barca, pot pescui și pot observa păsările prădătoare. Ne așteptăm ca în următoarele două luni, dar mai ales de Crăciun și Revelion, să avem un număr important de turiști cu vouchere de vacanță.", a afirmat Laurențiu Butuc.

Cei care iubesc natura vor constata că în această perioadă păsările prădătoare vin să poposească în Deltă și că aici se pot derula diverse activități, de la pescuit clasic şi vânătoare, până la excursii cu barca, vizite la diverse site-uri arheologice, mănăstiri și biserici etc. Pe lângă cele de mai sus, turiștii se pot bucura de spa & saună, fitness, kid’s club, book lounge, brasserie și cinema.

Iar cei care iubesc gastronomia vor descoperi un mix de preparate unic în România. În Deltă, mâncarea este gătită în continuare după rețete vechi, păstrate nealterate de către locuitori. Nicăieri în altă zonă, preparate precum borșul de pește, scrumbia la plită, storceagul, salata de icre nu au aceeaşi savoare. Acestea sunt doar câteva dintre  mâncărurile preferate de către turiștii care călătoresc în Delta Dunării.