Specialiştii Google au descoperit o serie de riscuri de securitate în browserul de internet Safari al celor de la Apple, care ar permite unor persoane rău intenţionate să urmărească comportamentul de navigare pe internet al utilizatorilor. Informaţia a fost publicată miercuri de către Financial Times, care a citat un raport ce urmează să fie făcut public, potrivit Reuters.

Vulnerabilităţile au fost depistate în cadrul unui instrument proiectat special pentru protejarea confidenţialităţii şi ar fi pemis unor terţe părţi să obţină informaţii „sensibile” despre comportamentul şi obiceiurilor utilizatorilor atunci când vine vorba despre navigarea pe internet.

Problemele, depistate încă din august 2019

Browser-ul Safari este folosit pe iPhone-uri, telefoanele inteligente ale companiei Apple, dar şi pe calculatoarele Mac sau pe tabletele iPad.

Google a dezvăluit companiei Apple aceste probleme de securitate în luna august 2019, se arată în raportul citat. Deocamdată, Google şi Alphabet Inc., compania-mamă a Google, nu au răspuns solicitărilor de clarificare a acestor informaţii transmise de Reuters.