Este vorba de ministrul transporturilor Makis Voridis, ministrul-adjunct al apărării Geoges Georgiou şi de secretarii de stat de la agricultură şi marina comercială, Asterios Roundoulis şi Adonis Georgiadis, potrivit agenţiei elene de presă Ana.

Aceste demisii au intervenit la câteva ore după ce liderul partidului, Georges Karatzaféris, a indicat că nu va vota noul plan de austeritate impus Greciei în schimbul unui împrumut internaţional de 130 miliarde de euro.

”Nu pot să votez acest plan de austeritate care umileşte ţara. Nu este soluţia cea bună”, a declarat Karatzaferis într-o conferinţă de presă, la o zi după ce guvernul a anunţat un acord al celor trei partide guvernamentale (socialişti, dreapta şi extrema-dreaptă) în legătură cu acest plan.

Orice ministru care se opune măsurilor ”va fi înlocuit”, a avertizat cu puţin timp înainte o sursă guvernamentală fără să dea totuşi o dată precisă în legătură cu o astfel de remaniere limitată.

Format în noiembrie 2011, guvernul lui Papademos include, pe lângă LAOS, Mişcarea Socialistă Panelenă (PASOK, majoritară) şi Noua Democraţie (dreapta).
Sursa: Agerpres