Astfel, judecatorul Gabriela Avram, de la Tribunalul Braila, a condamnat-o pe Cristina Ioana Bardas, in varsta de 38 de ani, la 6 ani si 10 luni de inchisoare, cu executare in penitenciar, in timp ce Jenica Pana, de 36 de ani, a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere. Ambele inculpate si-au recunoscut vinovatia si au renuntat la proces, beneficiind astfel de reducerea pedepselor.

Instanta le-a obligat pe inculpate la plata unor despagubiri record, de peste 77.000 de euro si peste 8.500 de lei (43.000 de euro urmand a fi platiti numai Companiei Blue Air, iar restul clientilor care s-au constituit parti civile), incluzand daune morale.

Potrivit rechizitoriului, in perioada iunie 2008 – martie 2010, in calitate de reprezentant al agentiilor de turism SC Transblue SRL, SC Turona Travel SRL si SC Selufin SRL Braila, inculpata Cristina Ioana Bardas i-a indus in eroare, in derularea unui contract oficial, pe reprezentantii SC Blue Air Transport Aerian SA Bucuresti, incasand de la clienti suma totala de 42.999 de euro, pe care nu i-a mai virat catre compania bucuresteana. Bardas a indus in eroare, de asemenea, 56 de braileni de la care a primit suma de 21.734 euro si 1.705 lei cu titlul de pret al unor bilete de avion si pachete turistice pe care in realitate nu le-a rezervat.

Patroana agentiilor de turism a reusit sa-i induca in eroare pe clienti prin folosirea fara drept a siglelor unor operatori de transport aerian, prin folosirea calitatii nereale de intermediar autorizat si prin intocmirea de inscrisuri cu continut nereal.

Mai multe detalii pe avocatura.com