Patria Bank informează că valoarea creditului pe care firmele în pot primi este de 240 de mii de lei până la finalul lunii martie 2021.

“Până la 31 martie 2021, valoarea creditului pe care antreprenorii mici şi mijlocii îl pot primi prin Creditul EaSI de la Patria Bank este dublată la 240.000 de lei, cu o garanţie de 90% acoperită de Uniunea Europeană”, se menţionează în comunicat.

Patria Bank mai spune că Programul IMM Invest continuă, banca fiind pregătită să semneze acordul de prelungire a parteneriatului cu Fondul Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FGCIMM). Divizia dedicată programului oferă asistenţă şi consiliere companiilor interesate, în vederea facilitării procesului de înscriere în program.

“Creditarea antreprenorilor prin programul EaSI fără garanţii a fost unul din motoarele microfinanţării în Patria Bank în 2020. Fiind un produs dedicat afacerilor mici, cu până la 9 angajaţi, cum sunt de altfel cele mai multe companii din România, şi condiţiile de eligibiltate fiind flexible, peste 1.200 de antreprenori l-au accesat anul trecut.

După ce în 2020 Patria Bank şi Patria Credit au semnat cu Fondul European de Investiţii (FEI) majorarea plafonului garanţiei oferită de Uniunea Europeana cu 400 de milioane de lei, în total, o nouă veste bună a urmat, respectiv majorarea sumei de creditare la 240.000 de lei şi exinderea garanţiei la 90%.

Mai sunt două luni pline în care antreprenorii pot beneficia de acest suport suplimentar (până la 31 martie 2021) şi un plus de ajutor pentru un start bun în business anul acesta”, a declarat Iliuţă Jitaru, manager Microfinanţare la Patria Bank şi Patria Credit.

Accesarea creditului EaSI se poate face şi online, canal ales de tot mai mulţi antreprenori în 2020, când aproape 15% din volumele EaSI acordate de Patria Bank au venit din conversaţii începute în mediul digital.

Patria Bank: Programul IMM Invest este o gură de oxigen pentru afaceri

Ionuţ Coşman, director Divizia IMM & Corporate în Patria Bank susţine că Programul IMM Invest a fost şi este o gură de oxigen cu concentraţie ridicată pentru afaceri, prin asigurarea lichidităţii necesare continuării business-ului.

“În Patria Bank, asigurarea acestui mecanism de garantare a generat un interes important din partea antreprenorilor, volumele creditate în program depăşind 200 de milioane de lei şi reprezentând circa 40% din finanţarea în segmentul IMM & Corporate al băncii.

Prelungirea programului este salutată de antreprenori şi de noi, bineînţeles. Până la deschiderea noului program oferim asistenţă şi suport în realizarea aplicaţiei în platformă, cei interesaţi putând solicita suportul nostru direct online, pe pagina dedicată din site-ul https://www.patriabank.ro/imm/banca-partenera-imm-invest-romania.

Echipa noastră de specialişti în implementarea programului are deja o solidă experienţă şi expertiză care pot scurta mult timpii pentru antreprenori” a menţionat Ionuţ Coşman.

Programul IMM Invest va continua şi în 2021, având ca premise un nou cadru legal, alocarea bugetului de stat şi o nouă alocare a plafonului pentru bănci.

“Se aşteaptă ca noul program să reînceapă la începutul lunii februarie 2021. Iar veştile bune nu se opresc aici, Guvernul având în dezvoltare şi un subproiect destinat agricultorilor.

Conform comunicatului de la FNGCIMM, pentru IMM-urile care încă nu au accesat programul şi doresc să se înscrie, termenul de înscriere a fost prelungit, astfel aplicaţia imminvest.ro va rămâne deschisă până la data de 30 iunie 2021”, se mai spune în comunicat.

Sursă foto: Dreamstime