”Jared, Bobby, Kearie și Chris formează o echipă incredibil de talentată și de experimentată”, a declarat Amy Beecroft, citată de cotidianul Chicago Tribune.

Casa de producție Solar Pictures a fost inaugurată luna trecută, avându-i ca acționari pe  Bobby Păunescu, Kearie Peak, Christopher Taylor, alături de Jared Underwood, fostul manager al Comerica Entertainment Group. Solar Pictures marchează pasul important făcut de Bobby Păunescu în lumea filmului mondial.  Noua companie intenționează să finanțeze, să producă și să distribuie patru-cinci producții pe an pentru piața internațională, în mare parte filme de acțiune de mărime medie cu bugete care ajung până la 30 de milioane de dolari. Solar Pictures se ocupă exclusiv de filme în limba engleză.

„Lansarea acestei case de producție este un moment extraordinar pentru partenerul meu Jared Underwood, pentru cei doi incredibil de talentaţi executivi Kearie Peak şi Chris Taylor şi pentru mine. În ceea ce mă priveşte, mă pregătesc pentru acest moment de mulţi ani şi am început prin a învăţa afacerea şi apoi arta cu filmele pe care le-am produs, scris sau regizat. A venit vremea pentru pasul următor – realizarea unor filme independente excepţionale destinate pieţei Statelor Unite şi internaţionale”, a declarat pentru Capital Bobby Păunescu, în urmă cu o săptămână.

Primele investiții marca Solar Pictures

Solar Pictures va investi în câteva dintre proiectele la care lucrau deja partenerii înainte de lansarea casei de producţie, însă vor fi efectuate şi achiziţii noi. „Fiecare dintre noi aducem ceva în plus la Solar Pictures. Având în vedere resursele financiare ale lui Bobby, studioul şi facilităţile de producţie pe care le deţine în România şi parteneriatele strategice pe care la are în toată lumea, credem că Solar Pictures le va oferi realizatorilor şi actorilor o platformă de producţie şi distribuţie unică pentru filmele lor“, a declarat  Jared Underwood, în urmă cu câteva câteva zile pentru Capital. Acesta a intermediat finanţarea a peste 80 de filme, cu circa 10 miliarde de dolari în total, pe parcursul celor 15 ani în care a făcut parte din grupul Comerica . Printre producţiile finanţate se numără „Crash“, „Wallace & Gromit“ şi „Gods and Monsters“, „Twilight“ şi „Twilight – New Moon“, „District9“, „Milk“, „Iron Man“ (cofinanţat alături de Paramount), „Nine“ şi „Up in the Air“.

Kearie Peak, producător şi scenarist, vine în proiectul Solar Pictures după ce a lucrat timp de opt ani alături de Electric Entertainment, iar regizorul şi producătorul Christopher Taylor este cunoscut mai ales pentru producţiile sale din categoria documentarelor.

Pe lângă casa de producţie cinematografică din România, Mandragora Movies, Bobby Păunescu mai controlează şi Mandragora International, cu birouri la Paris şi New York. Primul film pe care l-a produs, „Moartea domnului Lăzărescu“, a câştigat premiul Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes, „Francesca“, filmul prin care Bobby Păunescu şi-a făcut debutul în calitate de regizor, a fost prezentat în deschiderea Festivalului de film de la Veneţia, iar primul film produs la studiourile din România, „Diaz“, a fost prezentat anul acesta la Festivalul de film de la Berlin. Mandragora ¬Movies îşi continuă activitatea separat în calitate de casă de producţie şi distribuţie internaţională pentru filme de autor.

CUM A ACOPERIT PRESA INTERNAŢIONALĂ EVENIMENTUL:

  • Amy Beecroft takes on distribution at Solar Pictures (Chicago Tribune)
  • Amy Beecroft takes on distribution at Solar Pictures (REUTERS)
  • Amy Beecroft takes on distribution at Solar Pictures (Vancouver Desi)
  • Amy Beecroft takes on distribution at Solar Pictures (Top News Today)
  • Amy Beecroft to head distribution at Solar Pictures (Screen Daily)
  • Solar Pictures Appoints Amy Beecroft as Head of Distribution (The Wrap)
  • Solar Pictures Appoints Amy Beecroft as Head of Distribution (Hollywood Autograph Company)