Primul pas pentru concretizarea invitatiei unui partener de afaceri la o partida de vanatoare este vizita la Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AGVPS), pentru obtinerea unor informatii.
In cazul in care oaspetele strain doreste sa vaneze in Romania cu propria sa arma, atunci invitatia din partea AGVPS e absolut necesara, ea permitand intrarea in Romania cu arma respectiva. Tot AGVPS stabileste si perioadele optime de vanatoare pentru o anumita arie si specie de animal. Se poate apela si la o agentie de turism specializata pe domeniul vanatorii (Hristo Sport – Calarasi, Crisanti – Arad, Viagi Hunter Company – Timisoara, Grand Turismo – Bucuresti etc.). Sejururile de vanatoare organizate de acestea dureaza de obicei cinci zile, din care trei sunt destinate exclusiv vanatorii, iar doua zile transportului (sosirea si plecarea din si catre tara de resedinta a persoanei invitate). Pensiunea completa -cazare si masa (in pret nu sunt incluse si bauturi alcoolice) – costa aproximativ 50 de euro pentru o zi. La cerere se asigura transportul in teren cu mijloace auto, organizarea unor evenimente (foc de tabara, mese vanatoresti etc.). Costul total al unui astfel de sejur poate ajunge la aproximativ 400-600 USD, in functie de serviciile oferite. In plus, pentru fiecare exemplar impuscat, trebuie platita o taxa, ce poate ajunge la cateva mii de USD.
Se poate merge la vanatoare la munte (ursi, mistreti, cerbi, capre negre etc.), la campie (pasari, cerb lopatar etc.) sau in Delta (mistreti, pasari etc.).