În plină criză se taie costuri, se dau afară oameni, se restructurează afaceri. Radu Octavian spune însă că e o perioadă propice pentru start-up-uri, şi cu toate că îşi asumă riscuri mari, lansează business după business.

Visul lui Octavian Radu este să producă şi să distribuie tuburi cu vacuum avansat. Nu, nu este o glumă. Proprietarul RTC Holding s-a lăsat convins să investească într-o afacere nonconformistă. În urmă cu aproape un secol, americanii au descoperit o tehnologie revoluţionară, transport de căldură prin tuburi termice vidate. Ei au reuşit astfel să reducă  semnificativ consumurile de energie. Totuşi,  din cauză că echipamentele costau enorm, s-a renunţat la proiect.

Asta până acum aproximativ 15 ani, când nişte cercetători au preluat ideea şi au găsit soluţii pentru a creşte eficienţa. Bineînţeles, de la cercetare până la producţie este un drum lung şi extrem de costisitor. Aşa că au apelat la mai mulţi oameni de afaceri.

Dintre toţi, l-au găsit pe Octavian Radu, singurul care a avut încredere cu adevărat în proiect. Sau suficient curaj să investească în aşa ceva. „În primul rând, are la bază o tehnologie Hi-tech. Este o aplicaţie a acestei tehnologii la care băieţii cu care suntem asociaţi s-au gândit ani de zile şi au perfecţionat-o. Se întâmplă nişte lucruri care par incredibile: unu – putem creşte global deoarece suntem unici în lume, doi – return on investment este fenomenal, şi trei – reducem emisiile de carbon, facem ceva şi pentru ecologie“, explică Octavian Radu, care pentru a transforma ideile în business a fondat  compania QPower. Acordă încredere totală noii sale companii, pentru a cărei dezvoltare este în stare să-şi sacrifice toată averea.

Clienţi pentru noua tehnologie deja a găsit. Asta pentru că, spune omul de afaceri, oferta e greu de refuzat. „Când le punem cifrele în faţă şi le arătăm că pot să recupereze 5-10% şi că-şi pot scoate banii într-un an, nu le vine să creadă“, încheie Octavian Radu .