Suveranul Pontif a criticat ”violenţa legată de traficul de droguri şi exploatarea inechitabilă a resurselor naturale” în lume. Papa a lansat şi un apel la depăşirea divergenţelor între cele două Corei, în condiţiile escaladării tensiunilor între Seul şi Phenian în ultimele săptămâni.

El s-a pronunţat pentru ”pace în Asia, mai ales în Peninsula Coreeană, pentru ca divergenţele să fie surmontate”. De asemenea, a susţinut nevoia de pace între israelieni şi palestinieni şi în Irak, dar şi de încetare a conflictului din Siria.
Referindu-se la Africa, fostul arhiepiscop de Buenos Aires a evocat situaţia din Mali, unde trebuie găsite ‘unitatea şi stabilitatea’ şi RD Congo, unde sunt numeroşi cei care sunt constrânşi să îşi părăsească locuinţele şi să trăiască în frică.

Papa Francisc a denunţat şi cazurile ”numeroşilor ostatici ajunşi în mâinile grupărilor teroriste” în Nigeria.
”Pace lumii, încă atât de divizată de cei care caută să obţină câştiguri facile!”, a mai spus Suveranul Pontif, adresându-se celor aproximativ 250.000 de pelerini catolici veniţi din întreaga lume în Piaţa Sf. Petru din Vatican.

Papa Francisc a celebrat sâmbătă noaptea, la Vatican, prima sa slujbă de Înviere a Domnului, cu priveghi şi rugăciuni, după ce s-a întâlnit cu musulmani şi femei în timpul Săptămânii Sfinte în care el a început să-şi pună amprenta asupra Bisericii Catolice. Papa a început să celebreze slujba în Bazilica Sfântul Petru, cuprinsă de întuneric şi linişte, reamintind de perioada dintre răstignirea lui Iisus Hristos în Vinerea Mare şi învierea din duminica Paştelui.

Sursa: Agerpres