Consilierii generali urmează să se pronunţe, în şedinţă, dacă sunt de acord sau nu cu întrebarea care va fi adresată populaţiei la referendumul local care ar putea să aibă loc pe 6 octombrie.

"Întrebarea pe care o vom propune mâine (n.r. vineri) spre aprobare Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru referendum este următoarea: "Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător capturaţi pe domeniul public al municipiului Bucureşti şi neadoptaţi în termenul prevăzut de lege? Da sau nu?" Termenul legal este de şapte zile", a anunţat joi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Edilul-şef a discutat joi cu primarii celor 6 sectoare, dar şi cu prefecţii din Bucureşti şi Ilfov, pentru a stabili măsurile imediate privind situaţia câinilor comunitari.

El a precizat că până la organizarea referendumului câinii vor fi strânşi de pe străzi. "Până la referendum ne vedem de treabă şi îi strângem de pe stradă, aşa cum v-am spus, cu alte capacităţi mărite faţă de ce am avut la dispoziţie", a explicat primarul Oprescu, după întâlnirea cu autorităţi din Bucureşti şi Ilfov.

Acest demers a fost iniţiat după ce un copil de patru ani a fost ucis de câinii maidanezi pe un teren de lângă Parcul Tei din Capitală.
Sursa: Agerpres