Compania Orange Romania a lansat marti serviciul SIM Wallet, care permite clientilor salvarea datelor confidentiale din telefonul mobil pe serverul Orange, informeaza un comunicat al operatorului de telefonie mobila.

“Indiferent ca vorbim despre oameni de afaceri sau persoane fizice, toata lumea este sensibila la confidentialitatea datelor si la stocarea lor in conditii de maxima siguranta fie ca este vorba despre cele de pe calculatorul personal, laptop sau telefonul mobil”, a declarat Bogdan Ciubotaru, senior product manager, Orange Romania.

„SIM Wallet ca si SIM Agenda Backup, lansat de Orange la inceputul acestui an, sunt doua servicii ce vin in intimpinarea nevoilor clientilor nostri, ajutandu-i sa gaseasca informatiile stocate in orice moment, rapid si fara riscul ca aceasta sa se piarda”, a continuat Bogdan Ciubotaru.

Cu SIM Wallet, datele cardului, parolele, notitele personale, contactele si mesajele, vor fi stocate in siguranta, avand in vedere ca accesul se poate face numai pe baza unei parole alese de client. Datele se pot actualiza direct sau automat si pot fi trismise de catre clienti catre alte numere, Orange sau din alte retele.

Clientul poate alege sa transmita informatiile catre orice numar de telefon mobil sau doar catre contactele care au serviciul SIM Wallet asigurand astfel un plus de securitate. Informatia este protejata de un PIN, altul decat cel al cartelei SIM, astfel incat nici o persoana neautorizata nu poate accesa datele confidentiale.

In momentul de fata, serviciul este valabil doar pentru abonamente si costa 0,5 dolari pe luna. Transmiterea informatiei confidentiale prin SMS este taxata la tariful standard al unui mesaj scris.

Orange este lider de piata in Romania cu peste sapte milioane de clienti si este parte a Grupului Orange una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, fiind prezenta in 17 tari. La sfarsitul anului 2005, compania a avut o cifra de afaceri de 870 milioane.

Sursa: Orange, 18 iulie 2006