Lia Olguța Vasilescu primește o lovitură dură. Este vorba despre ceea ce ar urma să se întâmple la Ministerul Muncii, instituție pe care aceasta a condus-o în trecut.

Astfel, noua structură a Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale va avea cu 44 de posturi mai puţin. Lovitura se va da și la nivel de conducere, urmând să dispară 14 funcţii de conducere, 26 de funcţii publice de execuţie de consilier superior şi 4 funcţii contractuale de consilier la cabinetul secretarului de stat.

Toate aceste măsuri au fost incluse într-un proiect de hotărâre privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, publicat miercuri.

Și la nivel de secretari de stat vor avea loc schimbări, urmând să rămână doar patru astfel de posturi față de 5 câte sunt în prezent.

Aparatul propriu al Ministerului Muncii va avea cel mult 380 de posturi finanțate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Ministrul Muncii va fi ajutat în activitatea de conducere a ministerului de 4 secretari de stat, de secretarul general şi de doi secretari generali adjuncţi, potrivit notei de fundamentare a proiectului de act normativ.

Vor avea loc și alte schimbări, inclusiv în ceea ce priveşte instituţiile care funcţionează în subordinea, sub autoritatea şi coordonarea Ministerului Muncii.

Astfel, la Inspecţia Muncii vor mai fi 2.526 de posturi.

În cazul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, vor mai rămâne 1.409 posturi

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii va dispune de 131 de posturi, exclusiv demnitarii

Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi are 50 de posturi exclusiv demnitarul.

Serviciul Comunicare, Mass-Media şi Relaţii cu Publicul şi Serviciul Unitatea pentru Tehnologia Informaţiei vor fi reorganizate prin înfiinţarea Direcţiei Comunicare, Relaţii cu Publicul şi Tehnologia Informaţiei, iar Direcţia Generală Juridică va fi desfiinţată, urmând să fie înfiinţate Direcţia Avizare Acte Normative şi Relaţia cu Parlamentul, Direcţia Juridică şi Contencios şi Direcţia Dialog Social.