O româncă a furat bijuterii de un milion de euro. Era angajată ca îngrijitoare în Austria

O româncă în vârstă de 33 de ani, angajată ca îngrijitoare în Austria, a furat de la bătrâna în vârstă de 93 de ani, de care avea grijă, bijuterii și un lingou în valoare de un milion de euro, notează evz.ro.

Românca, angajată să aibă grijă de bătrână în fiecare zi, a scotocit prin casa bătrânei și a găsit bijuterii și lingouri în valoare de 934.000 euro. După ce a luat obiectele, aceasta a vrut să fugă, dar a fost oprită de vecinii bătrânei.

Vecinii au sesizat mișcări suspecte pe strada lor

Complicele româncei o aștepta afară, într-o mașină marca BMW înmatriculată în România. Văzând o mașină necunoscută că se plimba pe strada lor, vecinii au notat numărul de înmatriculare al acesteia.

Femeia de 33 de ani și complicele de 26 de ani au fost judecați și condamnați luni, 13 septembrie, la Tribunalul Regional Wiener Neustadt. Complicele româncei a primit o condamnare de trei ani și patru luni de închisoare, fără drept de apel. În ceea ce o privește pe femeia îngrijitoare, aceasta a primit o condamnare de trei ani de închisoare, sentința fiind definitivă.

Planul a fost bine pus la punct

Femeia de 33 de ani și-ar fi dorit încă din România să ajungă să îngrijească o bătrână cu o avere foarte mare pentru a putea fura câte ceva. Femeia nu avea o situație materială prea bună. Cel care a pus la cale întregul plan este soțul verișoarei ei.

Românca s-a gândit că a dat lovitura și că poate să se îmbogățească, după ce a aflat că o bătrână de 93 de ani, imobilizată la pat, cu o casă foarte mare are nevoie de îngrijiri.

În timpul procesului, românca, apărată de avocatul Franz Ștefan Pechmann, a precizat că ușa la pivniță era deschisă.

Sursă foto: Dreamstime