Noua secție are 4 săli de operație (din total 7 existente) dotate cu plafoane cu flux laminar care asigură cel mai ridicat grad de asepsie, reducând la minim riscul infecțiilor nozocomiale. În plus, fiecare sală de operație este deservită de o centrală proprie de tratare a aerului.
Secția de Chirurgie cardiacă va fi condusă de Conf. Univ. Dr. Horaţiu Moldovan, Medic primar chirurgie cardiovasculară, Doctor în Ştiinţe Medicale, specialist cu o experiență de 25 de ani şi peste 3.000 de operaţii pe cord deschis practicate în cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu de la Spitalul Fundeni din Bucureşti.
Aproximativ 7 milioane de români suferă de boli cardiovasculare, cele mai frecvente afecțiuni fiind cardiopatia ischemică, hipertensiunea arterială, tulburările de ritm, miocardita, pericardita și endocardita.
Inaugurat în 2011, în urma unei investiții de 40 de milioane de euro, Spitalul Sanador este în prezent cel mai mare spital privat din țară, cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 paturi.