În urma încercării loviturii de stat din Germania, 25 de nemți, care făceau parte din gruparea Reichsbürger, tradusă în română drept Cetățenii Reichului, au fost arestați, în timp ce peste 3.000 de polițiști au fost mobilizați.

Ministrul federal de Interne, Nancy Faeser, în vârstă de 52 de ani, a oferit un interviul pentru publicația Bild, în care spune că numărul celor care doresc să devină membri ai acestei grupări a crescut destul de mult în ultima perioadă.

În prezent, numărul celor care doresc înlocuirea Republicii Federale Germania cu un Reich german, căci acesta este scopul grupării, a crescut cu 2.000 față de anul trecut și a ajuns la 23.000 de membri. Zece la sută dintre ei sunt considerați gata să recurgă la violență, în timp ce, anul trecut au fost înregistrate 239 de acte de violență comise de membri ai acestei grupări.

”Nu avem de-a face cu niște nebuni inofensivi, ci cu suspecți de terorism care acum sunt cu toții în custodie în așteptarea procesului”, spune ministrul Nancy Faeser.

Germania are de gând să înăsprească legea privind armele

Aceasta a mai spus că dorește ca cei care fac parte din această grupare să nu mai poată avea arme, subliniind că ”aici avem nevoie de presiune maximă din partea tuturor autorităților”.

De asemenea, ea a mai spus că Guvernul de la Berlin are de gând să înăsprească și mai mult legea privind armele.

Konstantin von Notz, expertul Partidului Verzilor pentru Afaceri Interne, consideră, de asemenea, că este nevoie de îmbunătățiri.

„Situațiile noi necesită noi concepte de securitate”, spune acesta.

Sursa anterior citată a mai spus că consiliul bătrânilor din parlament urmează să discute această chestiune săptămâna aceasta.

Problema acestei grupări a mai fost ridicată anterior

Ministrul de interne al landului Saxonia Inferioară, Boris Pistorius (62 de ani, SPD), critică faptul că pericolul „Reichsbürger” în Germania a fost ignorat prea mult timp. În 2016, Saxonia Inferioară a încercat să înscrie acest subiect pe ordinea de zi a reuniunii tuturor birourilor constituționale ale guvernului federal și ale celor de land, a declarat Pistorius.

„Domnul Maaßen, în calitate de șef al Oficiului Federal pentru Protecția Constituției la acea vreme, a refuzat să facă acest lucru timp de luni de zile. El nu credea că „Reichsbürger” erau importanți sau relevanți”, spune el.