Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in parteneriat cu ARIES (Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software), cu sprijinul unor asociatii studentesti au lansat concursul national pentru tineret „e-Ideea”.
Concursul isi propune sa faca cunoscute firmelor si altor institutii posibile finantatoare ideile tinerilor cu privire la dezvoltarea unor produse software. Cei interesati sa intre in competitie vor trebui sa completeze un formular de descriere a ideii de produs software pe unul dintre site-urile www.aries.ro sau www.mcti.ro, sau pot cere acest formular direct la adresa de email: [email protected] Formularele trebuie trimise pana la data de 24 septembrie a.c.
Tot pe aceste site-uri vor fi publicate si proiectele care se vor afla in faza de preselectie incepand cu data de 25 septembrie a.c. Toate propunerile vor fi publicate intr-un catalog, iar firmele si institutiile finantatoare vor putea sa selecteze temele care le intereseaza si sa intre in contact cu aplicantii, pentru negocierea conditiilor de colaborare.
Desemnarea castigatorilor se va face de catre o comisie din care vor face parte reprezentanti ai MCTI, ARIES, IBD si firma Novel.    

Etapele de evaluare a propunerilor E-Ideea
Propunerile depuse de candidati vor trece prin trei etape de evaluare:
Etapa I: Preselectie – In aceasta etapa vor fi selectate de catre asociatiile studentesti numai acele idei care contin aspecte inovative.
Etapa II: Selectia finala – In aceasta etapa vor fi selectate, de catre comisia constituita de ARIES, propunerile care vor intra in competitie pentru premii.
Candidatii selectati in aceasta etapa vor fi invitati in ziua de 3 octombrie 2001 in Sala MADGEARU, pentru discutii cu potentiali investitori.
Etapa III: Premierea – Festivitatea de premiere va avea loc in data de 3 octombrie 2001, Sala MADGEARU
Termenul limita pentru depunerea dosarelor de participare este 24 septembrie 2001.
Formularele de participare pot fi completate de pe site-urile www.mcti.ro, www.aries.ro sau pot fi solicitate direct la adresa [email protected]
Intalnirile dintre, firme si tineri se vor desfasura pe 3 octombrie, in cadrul targului BINARY 2001 la Romexpo Bucuresti.