Construită din 3 module printate 3D, casa a fost asamblată ca un lego.Constructorii susţin că locuinţa este rezistentă la cutremure ce pot ajunge la magnitudine de 9 grade. În ceea ce priveşte materialul din care a fost făcută casa, compania nu vrut să dezvăluie compoziţia acestuia.

Compania a finalizat 90% din construcţie într-o fabrică, înainte de a expedia piesele modulare la locul de montare. Un astfel de procedeu reduce consturile alocate pentru o construcţie, până la 400 de dolari pe metru pătrat. Potrivit unui inginer din cadrul companiei ZhuoDa, o vilă printată 3D poate fi construită în 10 zile (procedeu ce include toate etapele: de la construcţia iniţială până la asamblarea finală), în timp ce ridicarea unei case tradiţionale durează o jumătate de an.

Casa poate face faţă unui cutremur deoarece modulele cântaresc în jur 100 de kilograme pe metru pătrat.Legat de materialul folosit, acesta provine din deşeuri industriale şi agricole şi este ignifug şi rezistent la apă. În opinia constructorilor, o astfel de locuinţă poate rezista cel puţin 150 de ani.