„Bogdan Steriopol este un consilier în cadrul Ministerului Educaţiei. De câteva luni nu mai există în cadrul ministerului un inspector pentru Educaţie fizică şi sport, aveam nevoie de câteva idei pe tema aceasta, pentru că la audierile pe care le-am avut de dinainte de numire am fost întrebată de multe ori despre părerea mea de a introduce ore de Educaţie fizică şi sport în planurile cadru, deci suplimentarea aceasta, şi am zis că atâta timp cât în Ministerul Educaţiei nu există o persoană care să cunoască domeniul respectiv, eu sunt profesor de Limba şi literatura română, am identificat o persoană care să şi cunoască domeniul, dar care să aibă şi abilităţi de comunicare în sensul acesta”, a afirmat Monica Anisie când a participat la deschiderea unui congres internaţional pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale în cadrul sediului Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

De asemenea, aceasta a adăugat că nu ştie motivul pentru care, „de o lună şi ceva”, nu mai există inspector de Educaţie fizică, nefiind ministru în acea vreme.

Aceste precizări ale ministrului vin după ce presa a relatat că Monica Anisie a numit în funcţia de consilier un fost impresar de fotbal.