Dacian Cioloș a anunțat la B1 TV că se dorește demiterea guvernului Cîtu, astfel că USR PLUS este dispus să voteze orice moțiune de cenzură, inclusiv cea a PSD-ului.

„Votăm orice moțiune care poate să scurteze această agonie a premierului Cîțu, care este terminat ca premier. El se comportă ca și cum ar avea majoritate în Parlament, pune condiții. Îi reamintesc că nu a câștigat alegerile, care să-i permită să invită partide la guvernare.

Dacian Cioloș a declarat că problema demiterii putea fi rezolvată mult mai rapid, dar a fost amânată din cauza congresului PNL.

(…) Noi vrem să rezolvăm problema asta cât mai repede. Problema putea fi rezolvată dacă PSD și PNL nu făceau acest joc în Parlament, în birourile permanente. S-au asociat pentru a amâna această moțiune. Problema putea fi rezolvată de câteva săptămâni. Totul s-a învârtit în ultimele săptămâni în jurul congresului PNL”, a declarat, luni, copreședintele USR PLUS.

Florin Cîțu „a dus campania de vaccinare în gard”

Cioloș mai spune că Florin Cîțu „a dus campania de vaccinare în gard” și că „și-a cumpărat funcția, cea de președinte, în partid cu PNDL-ul”.

„Există o posibilitate să nu votăm moțiunea. PNL să retragă sprijinul politic al lui Cîțu și să propună un premier care să formeze o coaliție și să aibă încrederea partenerilor”, a concluzionat Dacian Cioloș.

Sursa foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei