UE acorda 250 milioane euro anul viitor. Comisia Europeana va acorda anul viitor Romaniei 250 de milioane euro in asistenta financiara nerambursabila. Programul de finantare pentru 2002 a fost lansat la Bucuresti la 5 octombrie. Programul are ca prioritate sprijinirea Romaniei in indeplinirea criteriilor de la Copenhaga: intarirea democratiei, a statului de drept si a drepturilor omului; intarirea capacitatii de a face fata presiunii concurentiale; indeplinirea obligatiilor ce revin Romaniei din preluarea acquis-ului comunitar.
274 proiecte candideaza pentru 1,5 milioane euro. 274 de proiecte au fost depuse in cadrul programului de finantare Dezvoltarea Societatii Civile, dintre care aproximativ 85 pentru componenta „Birouri de consiliere pentru cetateni ” si 189 pentru „Dezvoltarea sectorului ONG”. Aproximarea este data de faptul ca unele aplicatii nu precizeaza pentru ce componente au fost depuse, astfel incat trebuie clarificat in cadrul carei componente vor fi incluse. Pentru ambele componente, evaluarea este estimata a se incheia in februarie anul viitor, precizeaza Directia de comunicare din cadrul Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti.
Un constatean a castigat 6.000 de dolari pentru o idee. Concursul de idei de afaceri „Da-ti o sansa” si-a desemnat castigatorii. Competitia a fost organizata de Fondul Romano-American de Investitii, in colaborare cu alte institutii partenere. S-a plasat pe primul loc Cristian Zeciu, Constanta, cu „Centru de carte” (6.000 USD). Doua premii II (cate 3.000 USD) – Eugen si Daniel Filip, Timisoara, cu planul „Amenajare locuri de joaca pentru copii”, respectiv Cristinel si Loredana Danculea, Bacau, cu planul „Au Pair, Extinderea retelei”. Trei premii III (cate un calculator portabil): Ciprian Alexandru, Bucuresti cu planul de afaceri „Lift Media”, Florian Berghea, Bucuresti, cu planul de afaceri „Rotrimen, Cercetare clinica”, respectiv Cristian Talmacean si Pito Peter, Targu Mures, cu proiectul www.medicamenteB2B”