Noul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, intră în Minister cu o mare teamă. Mai exact, aceasta susține că îi e frică că nu va avea suficient timp să finalizeze toate reformele pe care le are în plan.

“Cel mai frică îmi este că nu voi apuca să finalizez sau să pun pe drumul cel bun reformele pentru care am venit aici”, a afirmat Ioana Mihăilă, miercuri, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări.

Totodată, întrebată dacă fostul ministru Vlad Voiculescu va fi consilierul său, Mihăilă a evitat să dea un răspuns și a precizat că echipa se formează în acest moment. Ea a mai adăugat că nu va șterge ”aspirațiile comune” pe care le-a avut cu Vlad Voiculescu, însă mandatul acesta este doar al ei.

“Echipa se formează în acest moment, dar nu pot să spun că voi şterge cu buretele aspiraţiile comune pe care le-am avut împreună cu Vlad Voiculescu, dar perioada care urmează este cu Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătăţii, mandatul este al meu”, a punctat noul ministru.

Ioana Mihăilă, discuție cu Vlad Voiculescu

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Ioana Mihăilă a mai declarat că a discutat cu predecesorul său despre mandatul pe care îl preia. Mai exact, aceasta l-ar fi întrebat pe fostul ministru dacă crede că va reuși să ”supraviețuiască”, odată cu preluarea noii funcții.

“L-am întrebat (pe Vlad Voiculescu – n.r.) dacă crede că voi supravieţui”, a afirmat Ioana Mihăilă, ea precizând că răspunsul fostului ministru a fost că “speră că da”.

În același timp, noul ministru al Sănătății a vorbit și despre clinica medicală privată pe care a condus-o. Mai exact, aceasta a precizat că unitatea medicală nu a fost niciodată în subordinea Ministerului Sănătăţii, iar din luna ianuarie, de când a intrat în echipa de la minister, a întrerupt orice relaţie contractuală cu acea clinică.