”Le mulțumesc colegilor mei. Este o mare responsabilitate. Simt această responsabilitate, nu doar a votului colegilor, ci a votului românilor. Am avut o rugăminte. Să îmi fie alături Liviu Dragnea, el fiind cel care a făcut programul de guvernare”, a declarat Sorin Grindeanu. 

Întrebat dacă va avea o relaţie de subordonare faţă de Liviu Dragnea, acesta a răspuns ca "este" o relaţie de subordonare. "Este preşedintele PSD, e simplu", a spus Grindeanu. 

Citiţi şi: Cine este Sorin Grindeanu, noul premier propus de PSD-ALDE

La rândul lui, Liviu Dragnea a declarat că este un ultim demers pentru a evita  o criză politică. "Dacă nu va fi luată în calcul această propunere, nu avem altă variantă decât suspendarea”, a spus Dragnea.

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu, presedintele Senatului a spus că acest anunţ vine după lungi discuţii şi consultări. "Această soluţie la care am ajuns, o nouă nominalizare, este răspunsul pe care l-am găsit de cuviinţă să îl dăm ca urmare a crizei politice. (…) Este mai important să evităm adâncirea crizei politice care s-a conturat. Dacă preşedintele refuză şi de această dată, este clar că ceea ce urmăreşte nu este altceva decât un joc de putere", a declarat Tăriceanu.

VEZI AICI ce AVERE are Sorin Grindeanu

Citește și: Grindeanu, despre Dosarul Microsoft: ”Statul român a plătit 1.800-1.900 de dolari pentru fiecare licenţă„