Concret, aceștia au dezvoltat o aplicație care solicită utilizatorilor  să prezinte note vocale care să reprezinte expiraţie şi inspiraţie, tuse și să citească propoziția „Sper că datele mele pot ajuta la gestionarea pandemiei de virus”. Utilizatorii sunt întrebați dacă au fost testaţi pozitiv de coronavirus în ultimele 14 zile și dacă sunt încă în spital, deși cercetătorii au spus că nu există „nicio modalitate de a confirma dacă tilizatorii spun adevărul”.

Aplicația va întreba, de asemenea, utilizatorii despre vârsta lor, sexul biologic, simptomele coronavirusului, dacă sunt fumători, alte condiții de sănătate și locația lor aproximativă. Datele, care vor fi stocate pe serverele universității, vor fi utilizate pentru a ajuta la dezvoltarea algoritmilor de învățare a mașinilor care ar putea fi utilizate pentru detectarea automată a Covid-19.

Vocea sau tusea ar putea arăta semne ale coronavirusului

Șefa departamentului de informatică și tehnologie din Cambridge, profesoara Cecilia Mascolo,a declarat că în timp, „tusea sau chiar vocea ar putea fi folosită pentru diagnosticul precoce”. Ea a spus că „ambele pot avea schimbări destul de specifice în această boală”, dar există încă „atât de multe nu știm despre acest virus și despre boala pe care o provoacă”.

„După ce au vorbit cu medicii, unul dintre cele mai frecvente lucruri pe care le-au observat despre pacienții cu virus este modul în care respiră atunci când vorbesc, precum și o tuse uscată și intervalele de respirație”, a spus Prof. Mascolo.