Numărul morţilor în atacul armat care a vizat o tabără a tinerilor de pe insula Utoeya a fost revizuit de la 86 la 68, în timp ce acela al victimelor atentatului cu bombă de la Oslo care a vizat sediul guvernului a crescut de la şapte la opt, informează un responsabil al poliţiei, Oeystein Maeland.
Toate trupurile neînsufleţite ale victimelor descoperite până acum au fost evacuate de pe insulă, ceea ce a permis întocmirea unui bilanţ mai precis, a explicat el. Oeystein Maeland susţine că datele eronate au apărut în contextul în care poliţia şi salvatorii s-au concentrat asupra salvării eventualilor supravieţuitori şi a securizării zonei.

"Bilanţul mai poate să crească’, a precizat Maeland, referindu-se la numărul victimelor atacului armat, şi a adăugat că în prezent ‘căutarea continuă".

Potrivit Reuters, poliţia susţine că nu poate exclude complet implicarea unor alte persoane în atac, în afara suspectului arestat, Anders Behring Breivik, condamnat luni la opt săptămâni de arest preventiv.
SURSA: Agerpres