"Cu excepţia unor oameni de ştiinţă, nimeni nu crede în colapsul zonei euro", a afirmat Belka, prezentând într-o întâlnire cu presa concluziile dezbaterilor. "Pesimiştii din SUA ar trebui să gândească de două ori înainte de a arunca primii cu piatra şi de a da vina pe alţii pentru răspândirea crizei datoriilor", a adăugat el.

"Asupra Europei se exercită o presiune enormă, toţi strigă: "Faceţi ceva! Mai rapid!". Este neplăcut mai ales să auzi aceasta de la americani, care nu-şi pot rezolva propriile probleme, deşi trăiesc într-o singură ţară", a menţionat preşedintele Băncii Naţionale a Poloniei.

El a recunoscut că există riscuri pentru economia zonei euro, din cauza cărora lucrurile s-ar putea schimba în rău. Cu toate acestea, a spus Belka, Polonia şi alte ţări sunt suficient de protejate de efectele negative ale unui astfel de proces.

"În momentul de faţă, creşterea este cea de importanţă reală|, a afirmat oficialul polonez, explicând că atunci când economia creşte, multe probleme par uşor de rezolvat, sarcina consolidării fiscale se simplifică, de asemenea şi serviciul datoriei.
Sursa: Agerpres