Nicolae Ciucă și-a exprimat admirația față de tinerii liberali

Nicolae Ciucă a fost prezent la evenimentul „Europa în fiecare localitate”, organizat de TNL, cel mai important din seria de conferințe pe care tinerii liberali le-au susținut în toată țara în ultimele două luni. Acesta a optat să rămână în sală, alături de tinerii participanți, în loc să ocupe locul rezervat în față.

“Vă apreciez și vă admir, nu doar pentru inițiativa aceasta, ci vă admir ca generație. Sunteți prima generație care s-a născut în libertate, sunteți prima generație care vă dezvoltați cu tehnologia. Aveți acces direct la tot ce înseamnă tehnologie. Sunteți prima generație care intrați în contact direct cu inteligența artificială. Meritați să fiți considerați prima generație, sunteți născuți în era inovației. Noi avem datoria să vă împlinim cerințele ca să putem să vă înmânăm o Românie care să vă îndeplinească așteptările, să creeze condiții si să reducă diferențele”, a declarat el.

Nicolae Ciucă a vorbit despre rolul PNL în Europa și modul în care a reușit să valorifice oportunitățile pe care le oferă România ca stat membru al Uniunii Europene.

“PNL a fost cel care a asigurat cea mai mare absorbție de fonduri europene, de la sub 50% când am preluat guvernarea, la 96% în acest moment. Prin asta am reușit să aducem dezvoltare în comunitățile locale. Vorbim de oameni, de primarii din țară, președinții de CJ, vorbim de o echipă, vorbim de echipe la nivel guvernamental, echipa de reprezentare a PNL în Parlamentul European.

Pe guvernările liberale am reușit să creștem indicativul de dezvoltare. Dar țara trebuie să vă ofere condiții să trăiți, servicii medicale de calitate, precum țările în care milioane de români muncesc. Să reducem diferențele ca să fim și noi un model pentru celelalte țări“, a afirmat acesta.

Ciucă a adăugat că, în calitate de militar, a învățat și a înțeles ce înseamnă echipa.

“Echipa este totul. Doar împreună reușim. Împreună ne vom revedea în seara de 9 iunie, unde nu o să ne bucurăm doar de rezultatele echipei PNL, ci ne vom bucura că putem dezvolta în continuarea România puternică în Europa“, a spus liberalul.

Viitorul aparține tinerilor

La rândul său, secretarul general al PNL, Lucian Bode, le-a transmis participanților la evenimentul TNL că tinerii reprezintă cei mai adecvați purtători de mesaje ai proiectului de construcție a Europei de mâine și că viitorul aparține lor.

“Intrăm în această bătălie cu fruntea sus și cu realizările guvernărilor liberale de partea noastră și mai intrăm cu ceva, pentru că s-a vorbit foarte mult despre proiecte, obiective, reușite. Intrăm în aceste bătălii electorale cu cea mai valoroasă resursă a noastră – resursa umană. Avem cea mai valoroasă resursă umană dintre toți competitorii ce s-au înscris în această cursă. Am reușit să depunem liste complete în peste 95% din UAT-urile din România, este un lucru fără precedent. Cei de la PSD nu au depășit 90%. Intrăm cu o forță cum nu a mai avut PNL, cu un singur gând, acela de a câștiga aceste alegeri“, a spus acesta.

Potrivit lui Bode, PNL este cel mai pro-european model, caracterizat de un echilibru fundamentat pe investiții și dezvoltare. De asemenea, a menționat că PNL a demonstrat că deține cea mai clară viziune și o echipă profesionistă care va continua planul de dezvoltare. Toate aceste aspecte au fost realizate prin efortul primarilor, președinților de CJ, europarlamentarilor, parlamentarilor și echipelor din ministere, spune el.

„Vreau să vă mulțumesc pentru că voi sunteți PNL și prin voi PNL o să obțină victorii electorale în acest an”, a spus acesta.

Lucian Bode
Lucian Bode; SURSA FOTO: Inquam Photos / George Călin

Pericolul extremist în alegerile locale și europarlamentare

Secretarul general al PNL a vorbit, de asemenea, despre pericolul extremist în aceste alegeri locale și europarlamentare.

“Unii încearcă, prin discurs plin de ură, să deturneze calea europeană a României. Să vireze spre Est. Nu îi vom lăsa. Rolul nostru este să fim scut împotriva acestei ascensiuni a extremismului mascat în suveranism, care otrăvește societățile și le sugrumă dezvoltarea. Trolii Rusiei vin cu vreun proiect? Categoric nu.

Ei vin cu propaganda care a dezbinat. Pe 9 iunie avem șansa sa-i ținem pe toți de porțile Europei și să-i taxăm la vot. (…) Avem datoria să apărăm cu votul democratic România de acest pericol real. O să ne batem pentru valorile ce ne-au adus bunăstarea astăzi. Democrația este un obiectiv pentru care trebuie să luptăm la aceste alegeri. PNL a fost, este și o să fie un pilon de stabilitate și progres în Europa. Liberalii au făcut UE relevantă în România.

Avem sute de motive să respingem propaganda extremiștilor care vor să demoleze construcția europeană. Am încredere că românii resping cadourile otrăvite ale populiștilor. România a fost și este Europa. Locul României este în Europa“, a spus el.

PNL poate câștiga alegerile locale din 9 iunie

Potrivit lui Lucian Bode, este posibil ca PNL să câștige alegerile locale din 9 iunie. A subliniat că având peste 1.150 de primari care își doresc să își reînnoiască mandatul și zeci de mii de consilieri care candidează, este inevitabil să nu îți propui să câștigi.

„Intrăm în aceste bătălii electorale din 2024 cu cea mai valoroasă resursă a noastră, resursa umană. De departe, avem cea mai valoroasă resursă umană dintre toţi competitorii politici care s-au înscris în această competiţie. Am reuşit, printr-o bună organizare, să depunem liste complete în peste 95% din unităţile administrativ-teritoriale din România, ceea ce este un lucru fără precedent în ultimii 34 de ani, în raport cu cei de la PSD, care nu au depășit 90%, sau cei de la AUR – 50%, sau cei de la Alianţa Dreapta Unită, care au trecut cu puţin peste 30%”, a declarat el.

Liberalul a spus că PNL va intra în aceste alegeri europarlamentare și locale cu o forță fără precedent, având un singur obiectiv – acela de a câștiga aceste alegeri.

Lucian Bode a precizat că „este posibil, atunci când ai peste 1.150 de primari care candidează pentru a-şi reînnnoi mandatul, când ai zeci de mii de consilieri care candidează pentru a-şi reînnoi mandatul, când ai realizările de partea ta (…), nu ai cum să nu-ţi propui să câştigi alegerile locale”.

„Acest lucru e posibil, ca PNL în 9 iunie să câştige alegerile locale”, a subliniat secretarul general al PNL.