Nicolae Ciucă: Primarul trebuie să aibă o agendă în permanentă deschidere cu omul

În cadrul unei vizite în județul Dolj, președintele Senatului Nicolae Ciucă, a declarat, la Calafat, că primarii liberali trebuie să fie în permanență deschiși cu cetățenii.

“Dacă vreţi, putem face un raport între administraţiile liberale şi celelalte administraţii. La nivelul PNL, rata de multiplicare a proiectelor este de 5 la 1. Asta înseamnă că avem oameni profesionişti, că ştim şi că ne pasă de oameni, asta este echipa PNL şi asta le voi cere permanent de aici încolo“, a declarat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a vorbit şi despre fenomenul de deșertificare a sudului României, din care face parte și judeţul Dolj.

“Noi am venit să vă garantăm sprijinul nostru. Din păcate judeţul Dolj are 120 de mii de hectare care au intrat în procesul de deşertificare iar când vine vorba de plantare de păduri, am făcut proiecte pornind de la drumul pe care-l făceam când eram copil şi treceam prin pădurile de salcâm.

Am citit care este pericolul privind deşertificarea, am derulat un proiect începând cu oamenii de la cabinetul senatorial până la primari, dunele de nisip au crescut cu 2- 3 metri, este într-adevăr un pericol.

Le spun liberalilor să meargă la oameni şi să recunoască cu onestitate ceea ce au reuşit şi ce nu au reuşit să facă, este important să avem acest dialog onest cu oamenii“, a mai spus Ciucă.

Nicolae Ciucă
SURSA FOTO: Inquam Photos / Casian Mitu

Nicolae Ciucă a încurajat transparența și sinceritatea în comunicare

Tot în cadrul întâlnirilor din județul Dolj, președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, în comuna Poiana Mare s-a întâlnit cu o parte a echipei liberale din zonă. Ciucă a transmis mai multe mesaje importante, subliniind importanța administrației locale și necesitatea de a transforma promisiunile în acțiuni concrete.

În discursul său, Nicolae Ciucă a recunoscut că a venit în Dolj nu pentru el, ci pentru a aprecia eforturile domnului primar și ale echipei sale în dezvoltarea comunei. El a subliniat importanța proiectelor finanțate atât din fonduri europene, cât și din alte surse, ca semn al administrației liberale.

Președintele PNL a încurajat transparența și sinceritatea în comunicare, subliniind că este esențial ca liberalii să le spună oamenilor realitatea și să se concentreze pe fapte, nu pe vorbe goale. A evidențiat, de asemenea, importanța clasei de mijloc și sprijinul acordat întreprinzătorilor mici și mijlocii în cadrul politicilor liberale.

„Cer în continuare tuturor să spună oamenilor realitatea, nu are rost să înșirăm vorbe goale, nu facem altceva decât să ne amăgim pe noi înșine”, a spus Ciucă.

Referindu-se la realizările guvernării liberale, Nicolae Ciucă a evidențiat creșterea economică bazată pe investiții și asumarea proiectelor importante precum Drumul Expres Craiova-București. Totodată, a subliniat eforturile în educație și sănătate, evidențiind beneficiile programelor naționale precum masă caldă pentru elevi.

Președintele PNL a îndemnat la perseverență și acțiune pentru finalizarea proiectelor începute și pentru rezolvarea problemelor reale cu care se confruntă comunitățile locale. El a cerut liderilor de filială și primarilor să aibă curajul să vorbească cu oamenii și să transforme promisiunile în fapte.

De asemenea, în discursul său, Nicolae Ciucă a subliniat importanța unor schimbări concrete în viața oamenilor, atât pentru cei care locuiesc în țară, cât și pentru cei care lucrează în străinătate. În acest context, liderul PNL a pledat pentru transformarea infrastructurii și a condițiilor de trai într-o prioritate națională.