Nicolae Ciucă a vorbit despre beneficiile organizării la București a congresului PPE

Prin venirea la București a liderilor Europei, la congresul PPE, România are de câștigat, spune liderul PNL, Nicolae Ciucă. Președintele Senatului a declarat că în Capitală se află liderii care influențează soarta României.

“Cel mai important eveniment politic al Europei înainte alegerile europarlamentare, găzduit de Partidul Național Liberal, este o șansă pentru România de a-și consolida legăturile cu cei mai importanți lideri europeni”, a transmis președintele PNL, Nicolae Ciucă, înainte de startul congresului popularilor europeni la București.

Și comisarului european din partea PNL, Adina Vălean a declarat că România obține prestigiu și reputație.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a comunicat că decizia celei mai mari familii politice europene de a veni la București se datorează caracterului puternic pro-european al tuturor deciziilor luate de România și de PNL în ultimii ani. El a menționat că Congresul PPE de la București semnifică, de asemenea, solidaritatea UE cu România și cu statele din vecinătatea conflictului generat de Rusia în Ucraina. Conform lui Mureșan, acesta este un mesaj clar că liderii UE sunt alături de România și doresc să ofere un sprijin crescut.

Popularii europeni au ajutat România să obțină fonduri

În acest mandat, implicarea PPE a avut un impact semnificativ asupra României. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Comisia Europeană a virat deja 9,4 milioane de euro către România, într-un total de 28,5 miliarde euro alocați. Eforturile liberalilor, alături de popularii europeni, au contribuit la obținerea acestor fonduri, care au fost destinate protejării fermierilor, stimulării producției interne și protejării consumatorilor români.

Un exemplu concret al acțiunilor întreprinse este eliminarea unor cerințe nerealiste privind utilizarea pesticidelor. Care ar fi putut duce la falimentul a sute de mii de ferme. De asemenea, s-a evitat prevederea conform căreia 10% din terenuri trebuiau lăsate nelucrate. Mai mult, s-a renunțat la interdicția propusă asupra motoarelor cu ardere internă, cum ar fi cele diesel sau pe GPL, care ar fi afectat atât mediul privat, cât și pe cetățenii români, obligându-i să renunțe la aceste tipuri de mașini. Astfel de măsuri restrictive au fost respinse de către liberali și PPE.

Cu siguranță, PPE a fost o voce puternică pentru oamenii din zonele rurale. Promovând propuneri concrete pentru susținerea unei agriculturi competitive. Și revitalizarea zonelor rurale prin investiții în infrastructură. De asemenea, au militat pentru protejarea producției interne de bunuri esențiale pentru români. Acestea sunt cerealele, carnea de pasăre, ouăle, zahărul, uleiul și mierea.

Un alt domeniu de interes de-a lungul acestui mandat pentru europarlamentarii PPE în Parlamentul European este siguranța online. PPE a fost un campion al protejării copiilor împotriva conținutului online care le-ar putea afecta sănătatea fizică și psihică. Liberalii au subliniat acest aspect și au promovat inițiative pentru combaterea acestor amenințări.