Nicolae Ciucă a primit cea mai proastă veste. USR a dat cărțile pe față, Purtătorul de cuvânt al Uniunii, Ionuţ Moşteanu, a susținut că este imposibil ca negocierile pentru nou Guvern să fie finalizate până sâmbătă seara. Acesta este termenul constituțional pentru ca premierul desemnat să depună la parlament lista miniștrilor și programul de guvernare.

„Eu nu cred că putem să facem acest lucru până sâmbătă. E nevoie de o discuție așezată, pe program. Acum să vină în două zile să spună refacem coaliția, nu o să funcționeze”, a explicat Moșteanu.

El a mai spus că nu s-a primit nicio invitație de a discuta refacerea Coaliției din partea PNL. În momentul în care liberalii vor decide în forurile statutare că vor refacerea coaliţiei şi că nu mai negociază cu PSD, USR este deschis să înceapă discuţiile în acest sens.

„USR nu a primit până acum nicio invitaţie din partea PNL şi UDMR de a se aşeza la masă pentru refacerea coaliţiei. (…) În momentul în care PNL va decide în forurile statutare că doreşte refacerea coaliţiei şi nu mai negociază cu PSD, atunci ne putem întâlni. Bineînţeles, vom veni şi ne aşezăm repede la masă, să vedem cum putem reface această coaliţie. E nevoie de o discuţie aşezată, de o negociere în tihnă, în linişte pentru a aşeza priorităţile în coaliţii”, a arătat el, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

USR a dat cărțile pe față: Noi așteptăm un semn

Ionuţ Moşteanu a menţionat că în cadrul acestor negocieri trebuie stabilit un calendar de reforme şi trebuie analizat modul de luare a deciziilor în coaliţie.

„PNL trebuie să decidă: ori cu USR, ori cu PSD. Noi aşteptăm un semn. Decizia este la PNL, însă trebuie să fie o decizie clară şi asumată. Trebuie să punem capăt acestor discuţii, acestor ştiri pe surse, acestui bombardament de informaţii: că ne vedem, că nu ne vedem. În momentul în care se hotărăsc să nu mai negocieze cu PSD şi se decid că vor refacerea coaliţiei, ne vom vedea şi vom vedea în ce condiţii refacem această coaliţie”, a spus liderul grupului USR din Camera Deputaţilor.