Avertisment teribil: România se află în pragul colapsului! Deputatul Vasile Toma face apel către toți parlamentarii responsabili să susțină moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

El cere ”mobilizarea tuturor parlamentarilor de bună-credință pentru ca, în noua sesiune parlamentară, să fie promovat cu prioritate un pachet de legi propus de parlamentarii social-democrați, care să protejeze românii de pericolul iminent care le amenință calitatea nivelului de trai și viața însăși”.

Avertisment teribil: România se află în pragul colapsului! ”Încălcarea voinței manifestate de români prin vot”

”România se îndreaptă cu viteză maximă spre un hău care o va ține blocată pe zeci de ani de aici încolo. Pentru o perioadă vremelnică în care niște oameni se cred mai presus de oricine și de orice, îmbătați de putere și mânați doar de interese meschine, generații întregi vor plăti.

Pentru bulimia de putere a unora pentru care o națiune și o țară întregă au devenit doar unelte pe care le folosesc după bunul plac, românii și România se află în prag de colaps.

Un „Guvern al meu”, creat prin încălcarea voinței manifestate de români prin votul din decembrie 2020, încropit „la mica înțelegere”, pe principiul „scopul scuză mijloacele”, a demonstrat în câteva luni ce dezastru socio-economic se poate crea atunci când incompetența, iresponsabilitatea și nepăsarea își dau mâna cu aroganța, autosuficiența și disprețul față de tot ce ar trebui și trebuie să însemne o guvernare națională.

”Guvernul Cîțu transformă orice acțiune într-o catastrofă”

Guvernul Cîțu, cel mult prea ocupat cu veșnice campanii interne și lupte partinice, cel care are întotdeauna alte și alte priorități, numai România nu, cel care transformă orice acțiune într-o catastrofă, trebuie să plece.

Și cum demisia cere onoare, conștiință și demnitate care, după cum se vede, sunt complet străine de actualul premier și persoanele pe care îi numește parteneri, singura soluție care ne-a mai rămas este gestul responsabil și de responsabilizare al moțiunii de cenzură.

Alături de colegii mei social-democrați, voi mobiliza toate prerogativele parlamentare care îmi revin pentru a scăpa România de această guvernare otrăvitoare. Consider că moțiunea de cenzură este și trebuie să fie actul de conștiință și responsabilitate al tuturor parlamentarilor care se află în Forul Legislativ pentru motivele corecte.

Așa cum, la fel de importantă este mobilizarea tuturor parlamentarilor de bună-credință pentru ca, în noua sesiune parlamentară, să fie promovat cu prioritate un pachet de legi propus de parlamentarii social-democrați, care să protejeze românii de pericolul iminent care le amenință calitatea nivelului de trai și viața însăși, după cum urmează:

”Am ajuns să exportăm grâu și să importăm pâine congelată”

1. Legea consumatorului vulnerabil la care propunem o serie de amendamente esențiale precum extinderea numărului persoanelor care primesc ajutor de încălzire, indexarea anuală a ajutorului de încălzire cu rata inflației și creșterea ajutorului acordat pentru fiecare tip de sistem de încălzire.

2. Acordarea salariului minim în funcție de studii, vechime și calificare, astfel încât salariatul să fie plătit corect, la valoarea reală a muncii sale.

3. Susținerea firmelor românești prin acordarea de stimulente financiare pentru creșterea producției fabricate aici, în România.

4. Finanțarea afacerilor inovative din domeniul energiei verzi și a digitalizării.

5. Un program strategic de stimulare a procesării în agricultură. Ideea esențială a politicii noastre economice este ca ceea ce este produs în țara noastră să fie și prelucrat tot în țara noastră pentru a ajunge pe masa românilor, astfel încât să crească numărul firmelor și al angajaților din România și să scadă deficitul comercial agroalimentar catastrofal, care, în prezent, este de 2,9 miliarde de euro!

De altfel, la ce ne putem aștepta atât timp cât am ajuns să exportăm grâu și să importăm pâine congelată?!

Guvernul Cîțu trebuie să plece! România și românii trebuie eliberați de otrava ipocriziei, incapacității și lipsei de conștiință!”, acuză deputatul.