‘Cea mai mare preocupare a mea este că o parte din generaţia tânără va părăsi Europa în lipsa unor perspective’, a declarat doamna der Leyen la postul de radio Berlin rbb. În opinia sa, destinaţiile cele mai probabile pentru tinerii care vor dori să plece din Europa sunt America Latină şi de Nord. Pentru a preveni o asemenea situaţie, ea a propus ca una dintre măsuri să fie oferirea de oportunităţi suficiente de formare profesională astfel încât tinerii să-şi recapete ‘încrederea în UE’.

Aceste declaraţii au fost lansate în contextul Consiliului European care începe în aceeaşi zi şi al cărui obiectiv prioritar este lupta împotriva şomajului juvenil, în acest scop în bugetul european plurianual pentru perioada 2014-2020 urmând să se aloce 6 miliarde de euro. De asemenea, la Berlin va avea loc miercurea viitoare un summit european dedicat ocupării forţei de muncă.

Pe ansamblul UE, 5,6 milioane de tineri nu au loc de muncă, statele care înregistrează cea mai ridicată rată a şomajului în rândul acestora fiind Grecia, Spania şi Portugalia.

SURSA: Agerpres