A murit unul dintre cei mai prolifici actori de la Hollywood, cu o carieră de peste cinci decenii şi cu 166 de roluri la activ, potrivit site-ului imdb.com!

O carieră cu adevărat impresionantă!

Este vorba despre Ned Beatty. Actorul veteran a încetat din viaţă duminică, 13 iunie, la mai puţin de o lună înainte să împlinească 84 de ani.

El a murit în casa sa din Los Angeles, înconjurat de familie, care nu a dorit însă să ofere alte detalii legate de cauzele care au dus la deces, scrie The Sun.

Unul dintre cele mai notabile roluri ale lui Beatty a fost în “Network” (Reţeaua – 1976), film regizat de Sidney Lumet, pentru care actorul american a primit o nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar.

Ned Beatty (stânga), alături de Robert Redford

A jucat alături de nume uriaşe de la Hollywood

Ned Beatty a mai interpretat şi rolul lui Otis în celebrul film “Superman” din 1978 (unde a jucat alături de Christopher Reeve, Marlon Brando sau Gene Hackman), precum şi în continuarea acestui film din 1980.

Alte roluri importante ale lui Ned Beatty includ “Deliverance”, “Friendly Fire”, “All the President’s Men” (Toţi oamenii preşedintelui, cu Dustin Hoffman şi Robert Redford, despre scandalul Watergate), “Back to School”, “Nashville” sau “Captain America”.

Actorului i-a plăcut să-şi ofere şi vocea pentru mai multe filme de animaţie, cum ar fi, spre exemplu, în “Toy Story 3”, unde l-a jucat pe ursul malefic Lotso.

Pasionat şi de muzică şi teatru

Ned Beatty s-a născut pe 6 iulie 1937 în Louisville, Kentucky, iar ca adolescent a fost mai mult pasionat de cântat.

A devenit atras de actorie la vârsta de 20 de ani, jucând în mai multe piese de teatru, iar primul rol important pe marile ecrane a venit în 1972, cu “Deliverance”. În 2003, el s-a întors pentru a juca din nou în piese de teatru pe Broadway.

Ned Beatty a fost căsătorit de patru ori şi are 8 copii. Nu este nicio legătură de rudenie între el şi Warren Beatty.

Sursa foto: Dreamstime