Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru vine cu noi vești privind instituirea unei noi stări de urgență. Potrivit ministrului, în acest moment nu se impune instituirea stării de urgenţă, ci respectarea regulilor de protecţie sanitară pentru a limita creşterea progresivă de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

„Starea de urgenţă, în acest moment, nu se impune. Se impune respectarea acestor reguli pentru a limita această creştere progresivă, deocamdată, pe care o avem pe numărul de cazuri noi.

Nu putem limita această creştere decât respectând regulile, scăzând transmiterea în comunitate şi, efectiv, şi numărul de cazuri de la o zi alta”, a precizat Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă la Ministerul Educaţiei.

Totodată, ministrul a mai precizat că vârsta la care lovește coronavirusul s-a modificat. Astfel, în perioada 21-29 septembrie s-au înregistrat 276 de noi cazuri de coronavirus la copii între 0 şi 9 ani şi 597 la copii între 10 şi 19 ani.

„În ultima săptămână, la nivel naţional mergem pe un număr pe care l-am informat în anchetele epidemiologice şi pe care-l putem în legătură cu şcoala, dar nu neapărat, mă refer, o zi are transport, activitate şcolară, are activitate în parc, activitate în familie, sunt 276 de copii între 0 şi 9 ani şi 597 de copii între 10 şi 19 ani, în perioada 21-29 septembrie”, a mai adăugat Nelu Tătaru.

Un nou record în România

Potrivit datelor publicate de GCS, până astăzi, 2 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 132.001 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus(COVID – 19). 

 105.582 de pacienți au fost declarați vindecați.

Totodată, până astăzi, 4.915 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 01.10.2020 (10:00) – 02.10.2020 (10:00) au fost înregistrate 53 de decese (36 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.