Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, anunță că grupul extremist al euroscepticului Nigel Farage tocmai a fost desființat și asta pentru că nu a reușit să îndeplinească condiția minimă de a avea europarlamentari din cel puţin un sfert din statele membre.

„Vă anunţ că grupul extremist al euroscepticului britanic Nigel Farage s-a desfiinţat. Nigel Farage şi Mişcarea 5 Stele din Italia nu au reuşit să îndeplinească condiţia minimă pentru constituirea unui grup politic în Parlamentul European, anume aceea de a avea europarlamentari din cel puţin un sfert din statele membre. Grupul nu se va constitui la începutul noii legislaturi”, a scris Siegfried Mureşan pe pagina sa de Facebook.

Eurodeputatul PNL subliniază că aceasta este o veste bună pentru Europa, pentru toţi cei care doresc o Uniune Europeană puternică şi o veste proastă pentru toţi cei care şi-au dorit slăbirea Uniunii Europene.

„Am fost unul dintre puţinii care au spus pe toată durata campaniei electorale că numărul euroscepticilor nu va creşte semnificativ în Parlamentul European, că importanţa lor va rămâne foarte mică şi că extrema dreaptă eurosceptică nu va deveni niciodată o forţă politica solidă şi coerentă la nivel european. Extremiştii nu pot să construiască nimic, este foarte bine că alegerile europarlamentare au fost câştigate de forţe proeuropene”, încheie Mureşan.