Elon Musk reacționează în legătură cu incidentul din fabrica Tesla

Miercuri, pe 27 decembrie, Elon Musk a făcut primele declarații după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora un inginer Tesla a fost atacat de un robot în fabrica Giga Texas, situată în apropiere de Austin.

Directorul Tesla a răspuns postării unui utilizator X care a distribuit un articol Daily Mail despre incident, publicat marți.

„Este cu adevărat rușinos din partea presei să scoată la iveală un accident de acum doi ani din cauza unui simplu braț robotizat industrial Kuka (care se găsește în toate fabricile) și să insinueze acum că este din cauza lui Optimus”, a scris acesta.

Un inginer a fost atacat de un robot

The Information a relatat despre acest incident într-un articol publicat în luna trecută. Conform publicației, doi martori au declarat că un inginer care efectua actualizări de software pentru doi roboți a fost imobilizat de către unul dintre aceștia.

Martorii au relatat că robotul și-a înfipt ghearele metalice în spatele și brațul muncitorului, provocând o rană sângerândă. Bărbatul a reușit să scape din ghearele robotului după ce un alt coleg de muncă a apăsat butonul de oprire de urgență, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, reacția lui Musk la postarea din Daily Mail pare să fie influențată de modul în care incidentul a fost prezentat de către această publicație. Articolul din Daily Mail a utilizat o imagine cu roboții umanoizi Optimus de la Tesla. Însă în incidentul din 2021 a fost implicat brațul robotic Kuka.

Musk susține cu fermitate roboții Optimus. Poziția sa este previzibilă, având în vedere încrederea sa considerabilă în aceștia.

Problemele privind siguranța au fost o problemă persistentă în fabricile Tesla ale lui Musk. În 2020, autoritățile de reglementare din California au acuzat Tesla că a furnizat rapoarte incomplete referitoare la accidentele din fabrică.

Aceste probleme nu se limitează doar la SUA. În aprilie, inspectorii chinezi au anunțat intenția de a sancționa compania din cauza deficiențelor de securitate, conform Caixin Global. Potrivit rapoartelor, un muncitor de la fabrica Tesla din Shanghai a murit după ce a fost strivit de echipamentele din fabrică.

Tesla și Kuka nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Business Insider în afara orelor obișnuite de lucru.