Inițiativa, declanșată de PNL și USR, a primit doar 156 de voturi "pentru". Pentru a fi adoptată moțiunea avea nevoie 233 de voturi "pentru".

Votul a fost secret cu bile. Parlamentarii social-democrați, deși prezenți, au anunțat că nu votează.

Moțiunea a fost semnată de 148 de parlamentari PNL, USR, PMP și de deputații neafiliați Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin.

Au fost prezenți, la începutul ședinței, 274 de parlamentari.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, joi, în plenul Parlamentului, că, "din fericire pentru România", PNL va mai sta departe de guvernare "o lungă perioadă". 

"Să vii la tribuna Parlamentului şi să spui că deficitul este dublu faţă de anul trecut,  mi se pare o inconştienţă. Ceea ce totuşi rămâne definitoriu pentru zona pe care o reprezentaţi unii, cel puţin dintre dumneavoastră dragi colegi liberali, este gestul colegului nostru, care de la o familie săracă,  în loc să ia pâinea de un leu – pe care o ştie tot românul că atâta e, în jur de un leu – a luat o pâine de 6 lei , cam de 6 ori mai scumpă, că, de, probabil că era o familie săracă liberală  L-aţi lăsat şi fără mâncare, i-aţi luat-o. Asta este efectiv politica dumneavoastră. Aveţi grijă de români, luându-le tot. Din păcate pentru dumneavoastră şi din fericire pentru România, cred că mai staţi departe de guvernare o lungă perioadă de timp", a declarat Tudose, la dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de PNL şi USR. 

El a comentat astfel gestul deputatului liberal Florin Roman, care a adus, joi, la tribuna Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, mai multe produse agroalimentare, printre care ouă, unt, carne, pâine, susţinând că acestea aparţin unei familii care a plătit pentru ele un preţ mai mare decât în luna septembrie. 

Pe de altă parte, şeful Executivului le-a mulţumit preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi preşedintele PMP, Traian Băsescu, ale căror mesaje din tipul dezbaterii moţiunii de cenzură le-a catalogat ca fiind "constructive". 

"Domnule preşedinte Băsescu, multe din lucrurile pe care le-aţi spus sunt în curs de rezolvare, unele deja sunt rezolvate: blocarea posturilor, interconectarea şi aşa mai departe. Ceea ce mă face să cred că există şi o opoziţie serioasă. În altă ordine de idei, domnule preşedinte, aţi început să îmbătrâniţi, când eraţi mai tânăr nu mai dădeaţi niciodată ouăle alea înapoi", a spus Tudose, referindu-se la faptul că, la tribuna plenului, Băsescu a găsit un cofraj de ouă pe care l-a dat la o parte. 

AGERPRES