Judecătorii ÎCCJ au votat pentru menținerea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în urma consultării inițiate de ministrul Cătălin Predoiu. Conform surselor judiciare și Curtea de Apel București s-ar opune deciziei de desființare a Secției Speciale.

Astfel, una dintre moștenirile lăsate de Liviu Dragnea în sistemul judiciar din România continuă să funcționeze.

Ministrul Justiției a trimis către toate parchetele și instanțele din țară o scrisoare de consultare: „Se impune desființarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a înființat și revenirea la status quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a înființat și în ce sens anume?”

De asemenea și Curtea de Apel Oradea și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea au votat pentru menținerea secției. Și magistrați de la Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului au transmis că nu sunt de acord cu demersurile ministrului Justiției, considerând că Predoiu încearcă să treacă peste CSM, scrie antena3.ro.

Cum Guvernul și-a asumat, în cadrul negocierilor de susținere, că nu va da OUG pe Justiție nu poate desființa peste noapte Secția Specială. De altfel, Cătălin Predoiu a transmis că soarta Secției Speciale va fi decisă anul viitor în Parlament și că situația nu va fi tranșată prin ordonanță de guvern.