Acest moment este unul istoric pentru internet, la fel ca şi lansarea protocolul iPv6, fiindcă va creşte numărul de adrese posibil de înregistrat.
Aproape jumătate din propuneri (911) au venit din America de Nord şi alte 675 de propuneri au venit din Europa. Lista completă a sufixelor propuse nu a fost dată publicităţii însă ofertanţii au dezvăluit unele dintre ele precum ".bank", ".baby" şi ".YouTube," scrie Agerpres.

Doar 17 propuneri au venit din Africa şi 24 au venit din America Latină şi Caraibe, zone unde folosirea internetului este relativ scăzută. O surpriză a venit din regiunea Asia Pacific, care a avut 303 propuneri, sau 16% din total.

Din cele 1.930 de propuneri, 749 au fost pentru sufixe diferite iar restul de 1.181 au fost propuneri unice, ceea ce înseamnă că au fost propuse 1.410 sufixe distincte.

Dacă vor fi aprobate, noile sufixe vor rivaliza cu sufixul ".com" şi alte 300 de sufixe care pot fi utilizate în prezent. Companiile vor putea să creeze pagini web separate şi adrese separate pentru fiecare din mărcile şi produsele lor, păstrând în acelaşi timp domeniul lor ".com"

ICANN va avea nevoie de cel puţin un an pentru a aproba primele din noile sufixe,în condiţiile în care va revizui fiecare propunere. Companiile şi grupurile trebuie să plăteasă 185.000 de dolari pentru fiecare propunere.
ICANN, organizaţia care gestionează domeniile internet a aprobat, în urmă cu un an, la Singapore, crearea de noi nume de domenii. Consiliul ICANN a aprobat crearea de domenii care folosesc sub forma de sufix numele companiilor, decizia reprezentând una dintre cele mai importante evoluţii din domeniul internetului din ultimii ani.