Desi activitatea desfasurata de autoritatea a decurs in continuare normal, parte din angajati se intreaba cine le va fi noul sef sau daca ei vor merge mai departe si vor face parte din echipa noului ministru. Potrivit Legii nr. 409, legea de functionare a AVAB, vicepresedintele autoritatii preia toate atributiile presedintelui in caz de nevoie. Oricum, pentru numirea noului presedinte al AVAB este necesar un ordin al premierului, ordin care se pare ca il vizeaza pentru aceasta functie pe Mircea Ursache, actualul vicepresedinte al autoritatii.

ANL blocheaza circulatia

Saptamana trecuta, circulatia dinspre centrul Capitalei spre cartierul Drumul Taberei a fost blocata o intreaga dupa-amiaza, masini de politie fiind amplasate la fiecare kilometru. Motivul? O vizita oficiala a premierului Adrian Nastase si a ministrului constructiilor, transporturilor si turismului, Miron Mitrea, in cel mai nou cartier ANL, situat la capatul Drumului Taberei, mai exact la Valea Oltului, chiar langa zona de vile. Cei doi demnitari au venit sa supervizeze lucrarile de la Constantin Brancusi, cartierul ANL care se intinde pe cateva hectare si care, din pacate, va fi alcatuit numai din blocuri cu apartamente de inchiriat pentru tineri, nu si din case, ca in cazul cartierului ANL din zona Baneasa.

Deco Style de la RPG

Din toamna, piata revistelor de amenajari se va imbogati cu un nou titlu. Romanian Publishing Group va lansa in septembrie Deco Style. Publicatia isi propune sa acopere domeniul amenajarilor interioare, decoratiunilor si designului interior, constituindu-se totodata intr-un ghid de cumparaturi. Publicul revistei este alcatuit din femei – 55% si din barbati – 45%, cu varste cuprinse intre 24 si 45 ani, care au deja o cariera sau isi doresc ascensiunea profesionala, cu studii superioare, din mediul urban (mai ales orasele mari) si cu un venit peste medie. Revista va aparea lunar intr-un tiraj de 30.000 de exemplare si va avea 132 de pagini.

Scurta poveste a castigarii unui Smart

Saptamana trecuta, un grup de colegi, microbisti din fire, au iesit la o bere pe o terasa, asta dupa ce in prealabil asudasera abundent in miuta saptamanala pe care o incing pe un teren dintr-un cartier bucurestean nu foarte select. La a doua bere, un vajnic bautor de Tuborg, aflat vesnic in cautarea marelui premiu al promotiei (un automobil marca Mercedes, tipul Smart) l-a rugat pe un comesean sa-i mai cumpere o sticla. stiindu-i obiceiurile, colegul i-a aruncat in drum spre bar ca ii cumpara doar daca, in cazul in care va prinde premiul cel mare, vor imparti castigul. I-a luat berea, din banii lui, si a asezat-o pe masa. Omul nostru a platit-o, a razuit eticheta si nu i-a venit sa creada: castigase Smartul. A luat biletelul castigator, l-a bagat in portofel si dus a fost. Acum tovarasii de bere si de fotbal se intreaba: va imparti castigul cu omul care a cumparat berea ori ba?